Pestimami oknyomoz - avagy egy pesti anyuka mindennapjai a nyóckerből

Élet a nyolckerben, kisgyerekkel. Mindent megvizsgálunk és beszámolunk.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Gyerekkönyvek korosztályokra lebontva: 2-3 éves korosztály

2016.12.10. 14:52 nennial

Végtelenül nonprofesszionális, kizárólag Kádár Annamárián :) és empirikus tapasztalatokon alapuló lista gyerekkönyvekről, korosztályok szerint lebontva. Az alábbi könyveket próbáltuk, beváltak. (A zárójelesek nem, de attól másnak még beválhat.)

1-2 éves korosztály számára ajánlott könyvek:

- Ringatós könyvek még mindig jöhetnek (nem túl sok bennük  képe, így inkább a szülőknek hasznos, de attól még együtt használjuk a gyerkkel. Kiváló dalokat, népdalokat, höcögtetőket, cirógatókat lehet - és kell- tanulni belőle. Hülyebiztos, van hozzá CD is, mi azt is rengeteget hallgattuk.)

Gróh Ilona: Ringató (már négy kötet jelent meg CD melléklettel, ár: 3000,- Ft - a Kacagtató szerintem nem sikerült olyan jó, mint a Ringató sorozat)

Jakabos Jánosné: Kerekítő könyvek - ölbeli játékok (4 kötet jelent meg eddig, ára 1800,- Ft) - csak hírből ismerem, nagyon hasonlít a Ringató könyvekhez

ringato_konyvek.jpg

 

- Gyerek verseskötet sok képpel - még jó néhány évig jó szolgálatot tesznek majd! (ld.fent)

  pl: Weöres Sándor: Bóbita (2000,- Ft)

  szívesen mondanék több példát, de sajnos csak ez az egy gyerek verseskötet lelhető fel nálunk, nem vagyok akkora szuperanyu...

bobita.jpg

- Sok képet, oldalanként kevés szöveget tartalmazó mesekönyvek:

A gyerek türelme ebben az életkorban még meglehetősen csekély, de a - már klasszikus lenti sorozat - nálunk hatalmas sikernek örvendett - volt olyan könyv, amit egy héten át, minden egyes nap 4x is el kellett olvasnunk :), Nem is csoda. A mesék egyszerűek, tanulságosak, és abszolút az apróságok nyelvén szólnak, a képek pedig barátságosak, nincs bennük semmi ijesztő - minden megnyugtató és gömbölyű.

Bartos Erika: Bogyó és Babóca sorozat (már kb. 16 könyv jelent meg, ár: 1600,-Ft)

bogyo_es_baboca.png

Marék Veronika: Boribon sorozat (egy immár klasszikus, kb.12 darabos sorozat, ár:1800,- Ft), minden picigyerekkönyvek ős-szerzőjétől, Marék veronikától. A "Boribon beteg" kb. 30-szori elolvasása segített feldolgozni az orvoshoz járást, miután megnyugvásig olvastatta velünk, többé nem félt attól, hogy orvoshoz menjünk. Csodálatos élmény volt :)

boribon_oszes.jpg

Marék Veronika: Kippkopp sorozat (egy immár klasszikus, kb. 7 darabos sorozat, ár:1800,- Ft) - nálunk ez valamiért kevésbé volt nyerő, mint Boribon, a mackó - valamiért a gyerek nem azonosult a gesztenyefigura főszereplővel, de - mint agyonolvasott apukájától örökölt - dedikált - példánya mutatja, egyes gyerekek imádják :) kippkopp_osszes.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pestimami.blog.hu/api/trackback/id/tr7012038599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása