Pestimami oknyomoz - avagy egy pesti anyuka mindennapjai a nyóckerből

Élet a nyolckerben, kisgyerekkel. Mindent megvizsgálunk és beszámolunk.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Milyen könyvet vegyek a gyereknek?

2016.12.10. 13:53 nennial

Avagy (honnan a fenéből tudjuk, hogy) milyen korosztályoknak szólnak az egyes gyerekkönyvek?

Miért nincs egy korosztálylogó a magyar gyerekkönyveken?

Visszatérő fantazmagóriám, hogy hatalmas szabályozási hiányosság, hogy nincs egy egységes jelzésrendszer, ami útmutatást adna -nem csak a könyvesboltban tanácstalanul ténfergő barátoknak és rokonoknak, de- akár a szülőknek, nagyszülőknek is. A  nagy kérdés: hogy az adott könyv hány éves gyereknek is való igazán, sokszor bizony sajnos rejtély.

Ha betántorgok a gyerekkel (vagy nélküle) egy könyvesboltba, általában egy jó órát töltök azzal, hogy a temérdek, sokszor szuperdizájnos könyv közül kiszűrjem a szemetet, és találjak pár igazán klafa, a gyerek aktuális életkorának (vagy talonba a későbbi életkorának) megfelelő könyvet. Nem mondom, hogy a legszörnyűbb tevékenység az ember életében ez a könyvesbolti mustra -és szerencsére a barátok is sokszor megkérdezik, hogy mit hozzanak (én meg ellőhetek egyet-kettőt a talonkönyvek közül)- de akkor is.

Tök jó lenne egy - az ajánlott korosztályt jelző - logó, ami MINDEN gyerekkönyvön szerepel. Ezt tényleg nehéz lenne vajon szabályozni, vagy egyszerűen csak senkit nem érdekel ez a klasszikus firstworldproblem rajtam kívül? 

Szerencsére pl. ezen a hasznos oldalon szuper tanácsokat olvashatunk könyvekről, mesélésről, ráadásul majdnem minden könyvnél jelölik a korosztályt is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pestimami.blog.hu/api/trackback/id/tr9612038461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása