Pestimami oknyomoz - avagy egy pesti anyuka mindennapjai a nyóckerből

Élet a nyolckerben, kisgyerekkel. Mindent megvizsgálunk és beszámolunk.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

II. János Pál pápa téri park - Kutyafuttató dilemma

2014.12.01. 15:18 nennial

A kutyafuttató.

Talán a legnagyobb parkból elkerített futtató, amit a városban láttam (lehet vagy 300 nm2). Tömör fakerítéssel övezett. Kavicsborítású, melyeket füves részek váltanak, néhány fa is árnyékot ad a kutyusoknak és gazdáiknak, ill. szemetes és pad is van benne a gazdik számára. kapuja ha jól tudom, zárható. Mindezek ellenére a kutyások nem használják. Több kutyást is megkérdeztem arról, hogy miért? A válaszok a következők közül kerültek ki:

  • a kerítés alacsony, és kiugranak a kutyák, ráadásul az út mellett van, szóval veszélyes,
  • a kavicságy túl mély, nem tudnak benne futni az ebek,
  • a kavicságy és a füves részek közt fémszegély van, amely sérti a kutyák érzékeny mancsát,
  • az egyik oldalon nincs zárható kapu, így kiszökhetnek a kutyák és hát út mellett van,
  • "itt mérgeztek meg a múlt héten is egy kutyát".

Nos - gondolom a fentieken felbuzdulva az önkormányzat (vagy valaki) megmagasíttatta a kerítést, így már kb. 130 cm magas.  Kiugrani lehetetlen. Amúgy meg a prak körül sincs kerítés, szóval nem értem a cécót... A kaput is megjavították, így mindkét oldalon zárható, ez által az ebek nem tudnak kiszökni. Azt érthető módon nem ellenőriztem le kisgyerekkel, hogy a fémszegélyt is eltávolították-e, ill. hogy mi történt a kavicsággyal... (Akinek van erre vonatkozó információja, megoszthatná.)

De amire mindennél jobban kíváncsi vagyok: mi az oka annak, hogy a kutyatartók továbbra is az egész parkot használják, a kutyafuttatót pedig (stílusosan:) a kutya sem...??

Kinél kellene kezdeményezni, hogy a szabályoknak érvényt is szerezzenek?

Legutóbb azt az érvet hallottam egy kutyástól, hogy ha én majd kiküldöm a padon heverő hajléktalan drogost, akkor ő is kimegy a kutyával a futtatóba (Nagyon magyar: "ha más nem tartja be a szabályt, akkor én miért tartsam be"? Segítek: mert így helyes.) . Szomorú, hogy itt tartunk. A park leamortizálódott, a kutyák letörték a bokrokat, egy részüket pedig kikaparták. Ráadásul nagy testű (rendszeresen van nagy agár, vizsla, husky, német juhász, stb. a parkban) és agresszív kutyákat (múltkor rákiabált egy hölgy a kislányomra, aki meglódult egy kutya felé, hogy nehogy oda menjen a kutyájához, mert a jack russel terrierje harap) kutyákat kivétel nélkül póráz és szájkosár nélkül sétáltatják, futtatják nagy távokon, a gazditól távolra is.

Mi a megoldás? A gyermekeinkre tegyünk pórázt?? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pestimami.blog.hu/api/trackback/id/tr816496207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása