Pestimami oknyomoz - avagy egy pesti anyuka mindennapjai a nyóckerből

Élet a nyolckerben, kisgyerekkel. Mindent megvizsgálunk és beszámolunk.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

VIII. kerületi óvodamustra - Napraforgó Óvoda (Somogyi Béla utcai óvoda)

2016.04.14. 14:47 nennial

A kisfiam óvodás korba lépett, így hát ideje, hogy az óvodákat is szemrevételezzük a blogon (meg az életben).

Ismét szubjektív vélemények következnek következnek a VIII. kerületi óvodákról.

napraforgo_ovi.jpgAz első nyílt nap, amit megtekintettünk, a Napraforgó Óvoda volt, a Somogyi Béla utcában. Az óvodáról hallomásból eddig annyit hallottunk, hogy a gyermeküket oda járató szülők gyakran kiabálnak minősíthetetlen szavakkal (is) az öltözőben gyerekükkel, a többi gyerek/szülő füle hallatára is. Elég lehangolóan hangzott, még akkor is, ha már 8 éve élünk a nyóckerben', és sok mindent megtapasztaltunk.

Amikor beléptünk kisebb fajta időutazásban volt részünk, tisztára, mintha gyerekkorom 30 évvel ezelőtti ovijába repültünk volna vissza. Az épület belül szocreál, személytelen és lehangoló.

A szobák viszont nagyon vidámak. Sok növény, rengeteg társas, rajzfelszerelés, és könyv (bár a könyvek pl. mind jó magasan elhelyezve - most biztos lesz, aki nem érti, hogy EZ meg miért nem tetszik. Mondom: a fiam pl. imád "olvasni" - nézi a mesekönyvében a képeket, és közben költi a mesét, vagy felidézi, hangosan, mintha olvasna. És még soha nem rajzol vagy tépett össze könyvet. Szóval én pártolom, ha vannak mesekönyvek, amiket a gyerekek lapozgathatnak, ha szeretnék. Szerintem kiváló út (és mód) arra, hogy megszerettessük a gyerekekkel (már most) a könyveket). Minden szobában szuper "vár" volt a gyerekeknek, azonban majd minden szobában el volt torlaszolva a felső szint, vagy éppen tárolónak használva telepakolva. A kisfiam egyből rákattant (volna). Tök jó lenne, ha használhatnák... (nem, nem tűnt veszélyesnek - ha meg mégis az lenne, akkor miért van ott?).

Az udvaron teljesen kikopott a fű - kicsi hely, sok gyerek - így megy ez sajnos. Ennél az is jobb lenne, ha gumiszőnyeg lenne, vagy műfű. Van külön tornatermük, méghozzá sok felszereléssel, és jó nagy, lehet tombolni rossz időben is.

És nagyon pártolják a programszervezést. Van néptánc, balett, úszás, télen korcsolya, és angol oktatás, heti rendszerességgel. Ezekért természetesen fizetni kell (úszás pl. 5200/hó, ebben benne van az uszodai díj és a külön busz is - szóval igen kedvező az ár). Emlékeim szerint egy babaúszás alkalom anno 3-4000 Ft volt...

Nagyon pozitív, hogy tudtunk találkozni a leendő óvónénikkel, és szimpatikusnak tűntek. Az óvodavezetőnő (vagy vezető óvónő - vagy  mi az ovis megfelelője a z igazgatónak) is korrekt volt telefonon és élőben egyaránt. Nyitottak arra, hogy ne csak elmenjenek az ilyen-olyan óvónőknek tartott (gondolom kötelező) képzésekre/továbbképzésekre, hanem hangsúlyozták, hogy ezeket a gyakorlatban is alkalmazzák (mi pl. egy táncos mozgáskoordinációs játékot láttunk a gyerekektől).

Adatok:

Csoportok: korosztály szerinti csoportok (tehát nem vegyes).

Csoportlétszám: kb. 25 fő (összesen 4 csoport, kb. 100 fő)

Óvoda orientáltsága: programok szervezése (néptánc, balett, úszás, korcsolya)

Jellemző: katonás rend, nem túl kreatív intézmény 

Udvar: 2 udvar (az egyik most felújítás alatt, épp ovis-focipálya készül)

Étkezés: a csoportszobában (nincs külön étkező)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pestimami.blog.hu/api/trackback/id/tr258590454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása